Az ember maga a stílus. Hogyan élsz? Ki vagy? Mit teszel, mit gondolsz, mit érzél. Cselekedeteid, mozgásod, gondolataid, elméleteid, ötleteid, érzéseid, érzelmeid meghatároznak téged. Amit ezekből környezeted észlel, az alapján határoznak meg, értékelnek társaid, környezeted, családod, barátaid, ellenségeid. Tetteidet te irányítod, ezt mindenki látja, legáltalánosabban ismert kép tehát ez alapján alakul ki. Gondolataidat terelheted, gondolataid irányítják tetteid, így ez fontosabb jellemződ, de ezt kevesebben ismerhetik meg. A gondolatok idegrendszerünk elektromos kölcsönhatásaként az utolsó evolúciós szerzeményünk, testünk legmodernebb, leggyorsabb információáramlási csatornája. Hormonrendszerünk kémiai folyamatokon alapuló információárama régebbi, lassabb, mélyebben gyökerező. Érzéseid, érzelmeid alig néhányan ismerik, nem irányíthatod, de ez befolyásolja gondolataid és tetteid.
 
Úgy tartjuk csak az emberre jellemző az érzelem, ami összefügg a hormonokkal. Biztosan csak az embernek vannak érzései?
 
A test-lélek-szellem egysége együtt alakul és változik, egymást változtatják. Érzelemeink, gondolataink formálják alkatunkat, arcunkat, kialakítják betegségeinket, és persze a test visszahat a lélekre, szellemre.  Jellemünk tehát betegségeinket is meghatározza. Tetteink, értékválasztásunk, gyermekeinknek mutatott értékrendszerünk tehát nemcsak az egyik síkon hatnak, hanem mindhárom síkon mutatnak JÓ és ROSSZ pólust, noha mi rendszerint csak az egyik síkon gondolkodunk (gondoltuk).
 
Fermat rejtély kulcsát – sok száz éves sejtés bizonyítását – éppen az adta, hogy a matematika különböző ágaiban elért eredményeket egymással összekapcsolták, egymásnak megfeleltették. Amit az egyik ág könnyen leírt, bizonyított, azt a másikban nehéz lett volna pl a rendszere, nyelvezete miatt, de a megfeleltetés alapján már könnyű volt. (megfeleltetések pl.:geometriai szerkesztés – koordinátageometria)
 
Ezek alapján a test-lélek-szellem megfeleltetés eredményeket hozhat, gondolataink logikája, érzeleink megszokott rendszerét értelmezve most még gyógyíthatatlan betegségek gyógymódjait tárhatja fel. Az orvoslásban szerzett tapasztalatok a mindennapi életben sokszor bonyolult gondolatokra, lélektani folyamatokra adhat egyszerű választ. Az agy működésének jobb megismerése az információs társadalomban gyorsabb áramlást, fejlődést hoz, de az érzelmeink működésének megismerése egy egészen új világot teremt.